T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Turhan Dökmeci İlkokulu

Turhan DÖKMECİ Kimdir?

   Turhan DÖKMECİ, 1926 yılında Ankara'da doğdu. Öğrenimini Ankara Koleji ile Haydarpaşa Lisesinde sürdürüp, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamlandı. Kurtuluş ve Gazi Lisesi'nde Edebiyat Öğretmenliği yaptı. Ticari hayata atıldı.

   Ankara Ticaret Odası ile T.E.D Yönetim Kurulu Üyeliği, Konfeksiyoncular Derneği ile Toptan ve Perakende İşverenler Sendikası Başkanlığı gibi görevlerde bulundu. Ankara Ticaret Odası Dergisi'ni çıkarttı.

   Ankara Eğitim Vakfı, Türk Lions Vakfı ve Türkiye Körler Vakfı'nın kurucularındandır. Türkiye Körler Vakfı Genel Başkanlığı'na dört kez seçildi. Türkiye Körler Vakfı Rehabilitasyon Merkezini kurdu. Türk Lions'unun her kademesinde yer aldı.

   1985 yılında Genel Yönetmenlik yaptı. Halen Onur Kurulu üyesidir.

   Ankara Aydın Köyü'ne bir İlkokul yaptırdığı için Ankara İli Şeref Belgesi ile onurlandırıldı. Erzurum İli, Oltu İlçesi, Yukarı Ayvalı köyüne bir İlkokul yaptırdığı için "Cumhurbaşkanlığı Teşekkür Belgesi" aldı.

   Son olarak da Ankara İli, Çankaya İlçesi, Akpınar Mahallesindeki Turhan Dökmeci İlköğretim Okulunu yaptırdı.

   Öğrencilik Yıllarından Öğretmenliğine, Ticaret Hayatından Vakıfçılığına Dernekçiliğine, Yazarlığına kadar yaşamın her döneminde, vatanına, milletine ve insanlığa hizmet etti.Turhan DÖKMECİ; 14/01/2019 tarihinde vefat etti.

   Türkiye'mizin tanıtılması konusunda büyük katkısı olmuştur.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.12.2012 - Güncelleme: 25.01.2023 11:26 - Görüntülenme: 7146
  Beğen | 10  kişi beğendi